Vocal training

Je kunt je stem op verschillende manieren trainen. De vocal training CVT, Complete Vocal Technique, leert je alle geluiden in alle zangstijlen beheersen. En dat op een gezonde manier. Vocal training CVT helpt je als je op zoek bent naar meer bereik, volume of bijvoorbeeld een wat rauwer stemgeluid. De muziekmethode geldt ondertussen als een van de meest gehanteerde van Europa.

Ook toe te passen bij spraak- en stemproblemen

Met vocal training klink je zoals jij wilt en met speciaal CVT kun jij alle geluiden in alle zangstijlen leren beheersen. Hoewel deze manier van vocal training vooral gebruikt wordt door zangers en zangeressen, kun je deze vocal training ook prima inzetten bij spraak- en stemproblemen en bij klachten als bijvoorbeeld heesheid.

Grootste zanginstituut voor vocalisten in Europa

CVT geldt als een nieuwe en innovatieve vocal training – een zangmethode zeg maar gerust – die is ontwikkeld door Cathrine Sadolin, die tot stand kwam na een gedegen onderzoek van tenminste 25 jaar. Sadolin startte in Kopenhagen en ondertussen is het instituut dat deze zangmethode biedt uitgegroeid tot het grootste zanginstituut voor zowel professionele als semi professionele vocalisten in Europa.

Zangmethode staat open voor alle muziekstijlen

De zangmethode oordeelt niet over smaak en staat open voor alle denkbare muziekstijlen. Steeds staan de doelen en de wensen van de vocalist centraal. Binnen deze zangmethode is dus iedereen vrij om een eigen geluid te kiezen en een geheel eigen stijl te ontwikkelen. CVT wil alle manieren waarop de stem gebruikt kan worden in kaart brengen. Uitgangspunt van deze vocal training is dat elk geluid op gezonde wijze geproduceerd kan worden, mits er aan een aantal regels voldaan wordt. Hoewel de meer traditionele technieken anders beweren, zegt CVT dat het wel degelijk mogelijk is om op veilige wijze geluiden te produceren zoals bijvoorbeeld de grunt. Terwijl de grunt doorgaans toch als zeer schadelijk beschouwd wordt.

Basisprincipes dienen steeds in acht genomen te worden

De zangmethode hanteert een aantal basisprincipes in de vorm van ademsteun, noodzakelijke twang en geen vooruitgestoken kaak- en lipspanning. Ongeacht welke klank dan ook, deze principes dienen telkens in acht te worden genomen. Daarna moet gekozen worden uit een van de vier stemfuncties in de vorm van neutral, curbing, overdrive en edge. Heb je een stemfunctie gekozen, dan pas je de klankkleur aan je eigen smaak aan. Uiteraard kun je eventueel effecten toevoegen. Dit kan echter alleen als de basisprincipes, de stemfunctie en de klankkleur goed beheerst worden.

Meer te weten komen over vocal training? Klik dan hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *