Laat jouw schilderij reinigen

Is je favoriete schilderij niet meer zoals eerst omdat het vervuild is geraakt door alles wat er in de lucht zweeft? Laat je schilderij reinigen door een specialist en zorg ervoor dat je schilderij is beschermd van vuil. Een schilderij moet ook eens in de zoveelste tijd verzorgd worden. Daarom moet het ook regelmatig wel eens schoongemaakt worden, zodat het weer als nieuw kan stralen. Doordat de schilderijen dan in topconditie kunnen blijven, zullen ze natuurlijk een stuk langer mee kunnen gaan zonder vies of kapot te zijn. Laat je schilderij reinigen door een expert en kijk voor goede tips zodat jouw schilderij er helemaal goed voor staat.

Met een goede verzorging is een restauratie van schilderijen niet altijd nodig

Het begint er natuurlijk allemaal mee, dat je ervoor moet zorgen dat je schilderij niet al te vuil raakt. Het meest gegeven advies is om niet te roken in een ruimte waar het schilderij hangt. De rook die in de lucht terecht komt en zo ook op het schilderij, kan grote beschadigingen veroorzaken. Hierdoor zal het schilderij bruin en geelachtig worden, en zo niet meer kunnen stralen zoals eerst. Je kunstwerk kan heel kwetsbaar zijn, en is het zo ook beter om het schilderij met een extra beschermlaag te beschermen. Dat doe je door er glas op te doen, zodat het glas beschadigd kan worden maar het schilderij zelf niet. Ook zou je een speciaal glas kunnen gebruiken die het meteen ook tegen zonlicht kan beschermen, hierdoor blijft het in een betere conditie. Dat doe je als je het twee keer per jaar laat reinigen. Wil jij je schilderij niet altijd vertonen dan kan je het ook het beste goed opslaan en wegleggen, hierdoor zal het veel minder snel beschadigd kunnen raken.

Zelf je schilderij reinigen

Wil jij je schilderij het liefste zelf reinigen, dan is het goed om bepaalde stappen te volgen, voor een succesvol eindresultaat. Het beste is om je schilderij op tafel te leggen zodat het niet kan vallen tijdens het reinigen. Gebruik tijdens het reinigen een zachte, droge borstel zodat de verf of het doek niet kan worden beschadigd. Het is belangrijk dat de borstel goed schoon is en borstel zo zachtjes al het stof van het doek af. Zorg dat er tijdens het schoonmaken niks op kan vallen en niks kan beschadigen voor een perfect resultaat. Laat je schilderij weer helemaal stralen alsof het nieuw is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *