Café

Ik was onlangs in mijn favoriete café. Het zit op de hoek van een gracht en het is een mooi oud pand. Ik zat er aan de bar en ik was vroeg. Dus de kennis waar ik mee had afgesproken was er nog niet. Ik keek om mij heen en ik was zowat de enige. Op Gerrit na, maar goed die woont zo’n beetje in het café. Toen Gerrit nog getrouwd was kwam hij veel in het café om mensen te ontmoeten en vooral om weg te zijn van huis. Nadat hij was gescheiden is dat zo gebleven en zoekt Gerrit de gezelligheid in het Café.

Maar ja wat doe je in een café? Je drinkt gezellig wat. Dus als je er vaak en lang bent dan drink je ook veel. Zo is Gerrit eigenlijk langzaam aan de drank geraakt en hoort hij zo’n beetje tot het meubilair van de zaak. Ik ben matig met drank maar ik kom wel graag in het café. Het voelt voor mij een beetje als het ouderwetse dorpsplein. Je komt er mensen tegen met wie de laatste nieuwtjes uitwisselt. Verliefdheden ontstaan en relaties worden ook weer verbroken. Het café als hangplek.

Café

Het bezoekersaantal van het café bij mij in de buurt liep terug. Nelis, de barman, maakte zich zorgen of hij de tent wel open kon houden. Een neef van Nelis was op vakantie geweest in Thailand en die zei: ‘kerel je moet een karaokebar maken van je café’. Dat leek Nelis een goed idee en het café werd zo ingericht dat het in de avond als karaokebar dienst doet. Het werd meteen een groot succes. Er was een vaak een beetje schroom om te beginnen op de avond. Maar er woont een Japanner in de wijk die op de karaoke afkwam en die trapt meestal af met een nummertje van Sinatra waar niemand wat van verstaat. Maar dan is de ban gebroken en volgt er altijd wel iemand anders. Dan zit de sfeer er goed in de Karaokebar en zingt het hele café of dan Karaokebar uit volle borst mee. De karaokebar is in Japan erg populair. De mannen staan daar onder grote druk van presteren zowel voor het gezin als voor de baas op het werk. De mannen maken lange dagen. Na het werk zoekt men dan ontspanning in de Karaokebar om de stress weg te drinken en te zingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *